work news gallery interesting forum
29 березня, п'ятниця, 2024 р.Б.
УВАГА!!Різні джерела про заяву Кадирова.

Матеріал 1 Кадиров має нести кримінальну відповідальність - Огризко Четвер, 24 грудня 2009, 15:46 Президент Чечні Рамзан Кадиров має відповісти перед законом за заяви про те, що Росія має перейти в наступ на Україну й ліквідувати її як проблему.
Про це заявив заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони України, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.
"Заяви президента Чечні, як і всі інші такого ж характеру, підпадають під дію кримінального кодексу України", - сказав він, повідомляє передвиборний сайт президента Віктора Ющенка. Огризко переконаний, що після таких заяв українським правоохоронним органам потрібно ретельно їх вивчити і порушувати кримінальну справу, доводячи її до суду.
"Мене дивує, що, на превеликий жаль, і досі немає жодної офіційної реакції з боку представників Російської Федерації", - обурився він.

Раніше президент Чечні Рамзан Кадиров в інтерв'ю "Дейлі Телеґраф" закликав Москву "не панькатися" з такими країнами, як Україна чи Грузія, і "переходити в наступ". "Грузія, Південна Осетія, Україна - все це буде тривати і тривати. Це якась таємна недуга Росії. Чому ми мусимо постійно страждати, якщо можемо ліквідувати це раз і назавжди?", - заявив він.
"Ми (Росія) велика держава, у нас все є - армія, техніка. Нам необхідно переходити у наступ", - наголосив Кадиров.

Джерело- Українська правда. Матеріал 2

Бюро Reuters оприлюднило в оригіналі цитату Кадирова, що спровокувала гучний скандал

Бюро Reuters оприлюднило в оригіналі цитату Кадирова

Представники агентства Reuters, які взяли скандальне інтерв'ю у президента Чечні Рамзана Кадирова, зачитали з диктофона слова лідера Чечні російською мовою
. Московский комсомолец зв'язався з московським бюро Reuters, щоб уточнити зміст фрази з інтерв'ю Кадирова. Хоча з самим автором статті зв'язатися не вдалося, представники агентства зачитали з диктофона слова Рамзана Кадирова російською мовою.
"Грузія, Південна Осетія, Україна ... Це все триватиме і триватиме. Це хвороба Росії. Навіщо завжди хворіти, якщо можна викорінити раз і назавжди? Ми велика держава. У нас є все - є армія, є технологія. Треба нападати" , - заявив Кадиров російською мовою.
Цитата Кадирова в оригіналі: Грузія, Південна Осетія, Україна ... Це все триватиме і триватиме. Це хвороба Росії. Навіщо завжди хворіти, якщо можна викорінити раз і назавжди? Ми велика держава. У нас є все - є армія, є технологія. Треба нападати
Водночас, в англійському тексті слова Кадирова звучать так: "...Georgia, South Osetia, Ukraine, all this will go on and on. It's Russia's private affliction. Why should we always suffer if we can eradicate this for good? We are a great power, we have everything - an army, technology. We need to attack".
При цьому в Reuters зазначили, що Кадиров не мав на увазі напад на будь-яку країну. На їхню думку, скоріше йшлося про те, що Росії як потужній державі необхідно займати більш активну позицію на міжнародній арені. Кадиров, зауважили в Reuters, про це неодноразово говорить протягом усього інтерв'ю.
Як пише Коммерсант, оточення Кадирова спробувало пригасити міжнародний скандал. "Кадиров ніколи не говорив, що когось треба скасувати, усунути, що з кимось треба воювати. Вирвані цитати з кричущими заголовками, що з'явилися на численних сайтах, ми вважаємо некоректними", - заявив прес-секретар президента Чечні Альві Карімов.
Втім, прямі цитати Кадирова, опубліковані Reuters, Карімов дезавуювати не став. "Я не можу сказати, що журналісти Reuters перебрехали слова Кадирова. У нас ще немає на руках повного тексту інтерв'ю. Але тональність всіх публікацій в інтернеті не відповідає духу заяв президента", - пояснив він. За словами Карімова, президент Чечні, у всякому разі, говорив від себе особисто, а не від імені Росії.
Нагадаємо, заява Кадирова спровокувала хвилю невдоволення в Україні. Зокрема, різко засудили ці висловлювання в МЗС України та Раді нацбезпеки і оборони. Однак Глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що не слід перебільшувати значимість висловлювань президента Чечні щодо України.
Учора, 24 грудня, шеф бюро Reuters у Росії та СНД Майкл Стотт заявив, що інтернет-ЗМІ спотворили зміст інтерв'ю, яке дав агентству президент Чеченської Республіки. За його словами, багато висловлювань чеченського лідера було вирвано з контексту і неправильно подано.

За матерiалами: КоммерсантЪ-Украина Матеріал 3

Медведєв надав Кадирову звання генерал-майора міліції
Кадирову надано спеціальне звання генерал-майора міліції
Президенту Чеченської республіки Рамзану Кадирову надано спеціальне звання генерал-майора міліції.
Відповідний указ підписав ще 10 листопада глава Кремля Дмитро Медведєв.
За даними ЗМІ, раніше чеченський лідер був у званні старшого лейтенанта.
"Цим високим званням відзначено заслуги Рамзана Кадирова в організації і проведенні спеціальних операцій проти учасників незаконних збройних формувань", - повідомили в адміністрації президента Чечні.
Крім звання генерал-майора міліції Кадиров у різні роки удостоювався й інших почесних нагород від керівництва РФ. Так, президент Чечні має Золоту зірку Героя Росії, орден Мужності і медаль імені Ахмада Кадирова.
Крім того, Кадиров є почесним громадянином Чечні, заслуженим працівником фізичної культури республіки, почесним академіком Російської академії природничих наук (РАПН), а також майстром спорту з боксу.

Джерело- Reuters Матеріал 4
25.12.2009 16:35 Андрій Гарасим
У РФ почалася кампанія відмивання Кадирова
Російські ЗМІ поширили заяву шефа Московського бюро «Рейтер», про яку сам “Рейтер” не згадує і словом... Промосковський президент автономії таки закликав ліквідувати Україну...

Однією з топ-новин цього тижня стала заява президента Чечні Рамзана Кадирова про те, що, на його думку, Росія повинна зробити з Україною та Грузією. Президент однієї з російських автономій дав на початку цього тижня інтерв’ю західним журналістам, де, як випливало з оприлюднених “Дейлі телеграф” слів, закликав ліквідувати Україну та Грузію.
Звичайно ж, така заява не могла не викликати певної реакції навіть у традиційно млявого до таких речей українського державного апарату. Відреагувало МЗС, сказав пару слів Наливайченко, подало ознаки життя РНБО. Усе ж таки не кожний день високопосадовець сусідньої держави закликає до знищення свого сусіда.
Здивувало інше – реакція російської сторони, яка вперто вдає, ніби нічого особливого не сталося. Прозвучала якась абстрактна заява від Міністерства закордонних справ Росії, наше МЗС заявило, що їхнє МЗС відмежувалось від заяв Кадирова, основні російські ЗМІ переважно мовчать щодо самої заяви, подаючи час від часу обмеженими дозами відгуки з України. І лише так би мовити “незалежне інформаційне агентство Чечні” – з офісами в Грозному та Москві, – на сайті якого автор цих рядків не знайшов жодного критичного щодо уряду цієї республіки матеріалу, поставило цю заяву на свою центральну сторінку.
Проте вчорашній вечір приніс новий поворот у цій історії. А саме – російські інформаційні агентства поширили заяву шефа Московського представництва агентства «Рейтер» Майкла Стотта, який начебто зазначив, що першоджерелом матеріалу в “Дейлі телеграф” було інтерв’ю Кадирова його агентству й що автори ряду публікацій в Інтернеті перекрутили зміст того, що писало агентство й казав президент Чеченської Республіки. «Ми розчаровані тим, як було використане інтерв’ю, дане Кадировим агентству «Рейтер». Висловлювання, використані низкою ЗМІ, вирвано з контексту, неправильно інтерпретовані й не відповідають суті того, що казав президент Чечні», – нібито сказав Стотт.
Проте замість того, аби прояснити цю ситуацію, ця заява її ще більше заплутала. Найдивніше було в тому, що ні на англомовному, ні на російськомовному сайті “Рейтер” цієї заяви не було! Більше того, навіть моніторинг західної преси не приніс жодної згадки про таку заяву. Єдині джерела, у яких її можна знайти – російські інформагентства.
Проте далі – більше. Той же “Рейтер” на своєму сайті розмістив оригінал інтерв’ю з Кадировим.
Причому без яких-небудь коментарів та згадок про заяву власного керівника. І що найцікавіше – якщо ви, керуючись начебто заявою Стотта, намагатиметеся знайти десять відмінностей між словами Кадирова, оприлюдненими в “Дейлі телеграф”, і тими, що опублікував “Рейтер”, – у вас можуть виникнути певні психологічні проблеми. Тому що таких відмінностей, за винятком якихось дрібних нюансів перекладу, немає! Смислові навантаження обох текстів ідентичні. Ось судіть самі.
Текст з “Дейлі телеграф”, який потім було ретрансльовано численними українськими виданнями:
«Росія мусить мати агресивну стратегію і йти в наступ». «Грузія, Південна Осетія, Україна – усе це буде тривати й тривати. Це якась таємна недуга Росії. Чому ми мусимо постійно страждати, якщо можемо ліквідувати це раз і назавжди? Ми велика держава, у нас все є – армія, техніка. Нам необхідно переходити в наступ».
А ось що подається в автентичному інтерв’ю Кадирова на російськомовному сайті “Рейтер” (мовою оригіналу):
"Они не успокоятся. Я вот как думаю – я считаю себя военным стратегом – я считаю, надо России как государству надо разработать стратегию – нападать надо. Если государство нападает, не надо обороняться, надо нападать на государство, чтобы их успокоить. Только тогда Америка успокоится, – сказал чеченский руководитель. – А так, Грузия, Южная Осетия, Украина – это все будет продолжаться и продолжаться. Это лишняя болезнь для России, зачем всегда болеть, если можно искоренить это раз и навсегда. Мы – великая держава, у нас есть всё. Есть армия, есть техника. Надо нападать – если тебя не оставляют в покое, не надо обороняться, надо нападать на государства и на что хочешь – чтобы жить спокойно. Они нас так просто не оставят. И мы для этого готовимся, и шутить с нами, играться мы никому не позволим".
Неточності, якщо й мають місце, то ось такого плану. Зокрема, у тексті в “Дейлі телеграф” немає згадки, що Кадиров вважає себе “воєнним стратегом”. В автентичному інтерв’ю “Рейтер” Грузія та Україна названі також не “таємними недугами”, а “зайвою хворобою” Росії, і “замість переходити в наступ” Кадиров, звичайно ж, як військовий стратег, каже про те, що “треба нападати – якщо тебе не залишають у спокої, не треба оборонятися, треба нападати на державу і на що хочеш”. Остання фраза заслуговує на особливу увагу: зі слів кремлівського президента Чечні випливає, що об’єктами нападів можуть бути не лише держави, а все що завгодно...
У розміщеному інтерв’ю “Рейтер” можна знайти ще багато чого цікавого, але чого там точно не можна знайти, так це заклику до миру та міждержавної дружби. Та й справді, хіба можна дружити з “недугою”, якщо є така “армія” і така “техніка”?

Джерело-УНІАН

Поділитись
| додано: 28/12/2009 | root |
Новини
06 січ.
Де не стоятиму - вистою
17 вер.
18 вересня 2013 року відбудеться відкрите засідання Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору
04 вер.
Наливайченко просить Генпрокуратуру захистити права реабілітованих жертв політичних репресій
24 лип.
Щорічний мистецький захід "Толока в Легедзине" цього разу 10 серпня 2013 р.
24 лип.
24 липня 2013, Київ, Майдан Незалежності. ПЕРШИЙ ФЛЕШМОБ-ЗАПРОШЕННЯ НА ЕТНО-ФЕСТИВАЛЬ "ЖНИВА 2013. ДОМОТКАНЬ"
22 черв.
Музей Івана Гончара - 22-23 червня, фестиваль «КОБЗАРСЬКА ТРІЙЦЯ»
22 черв.
Музей Івана Гончара - 22 червня, відкриття виставки «Микола БУДНИК – майстер, художник, поет»
22 черв.
Музей Івана Гончара - 20 червня, відкриття виставки Надії Вінарської-Марченко «Я СВІЙ ЧАС У ВИШИВКАХ ЛИШАЮ...»
15 квіт.
ПРЕС-РЕЛІЗ - В МУЗЕЇ ІВАНА ГОНЧАРА - 16 КВІТНЯ 2013 РОКУ О 17:00 відбудеться творчий вечір ЛІРНИКА ЯРЕМИ
13 квіт.
Вільна дискусія "Сила ненасильницького спротиву. Спогади про Норильське повстання 1953 р."
13 квіт.
24 квітня 2013 р., 11:00 Будинок Вчителя. Круглий стіл, присвячений 95-й річниці Української Держави (Гетьманату П.Скоропадського)
20 лют.
АКЦІЯ Громадського об’єднання «Українська Справа» «ХОЧЕМО ЧИТАТИ ПРЕСУ УКРАЇНСЬКОЮ»
31 січ.
"Патріотами не народжуються, а стають", – Вадим Васильчук
18 січ.
Допоможи встановити меморіальну дошку воїнам Армії УНР
20 груд.
У Харкові міліція затримала 22-х учасників ходи на підтримку Павліченків
14 лист.
They are not killers! - справа Павлiченків.
Внески товариства та благодійні внески людей, які хочуть підтримати нас і нашу діяльність.
 
maidan.org.ua
Дитячо-юнацький еколого-туристичний клуб <Екотур>
Контакти:
Для запитів:question(at)spas.in.ua
Осавул БКБЗ"Спас":vadymyrko(at)spas.in.ua
 +38 (063) 841 44 60
Прес-служба:press(at)spas.in.ua
 +38 (093) 648 11 50
Діяльність | Новини | Світлини | Цікаве | Форум
Події | Спорт | Вишколи | Культура | Контакти
 Розробка та дизайнування - "web-design samsobisam"