work news gallery interesting forum
26 квітня, п'ятниця, 2024 р.Б.
Об’єднуючи Україну: антитабачні воїни.

17 березня стартувала «Антитабачна кампанія»,перший мітинг являв собою театралізоване дійство під назвою «Табачника на смітник історії». Кампанія—це низка заходів, яка направлена на усунення Дмитра Табачника, відомого українофоба з посади міністра освіти та науки. Нині кампанія активно діє в багатьох областях України, зокрема в Тернопільській, Київській, Львівській, Сумській , Кіровоградській, Одеській та інших.
Незвичне для України явище, студенти, освітяни та науковці об’єдналися в боротьбі проти людини, яка не гідна, на їхню думку, очолювати цю галузь. Часи Майдану таки дають про себе знати, українська нація змінилася і не дивлячись на свій терплячий до болі характер таки проявила себе.
Нагадую, що Дмитро Табачник не раз в інтерв’ю українським та зарубіжним ЗМІ необережно висловлювався на адресу західних українців, вважаючи їх якимось іншим етносом, акцентуючи увагу на їх меншовартість та нікчемність. Звичайно, що такі вислови не могли не обурити не лише західних українців, а й представників інших регіонів. Україна, як і інші європейські держави має дотримуватися Європейської конвенції про права людини, де чітко сказано про поняття толерантності, людина, яка очолює освіту України, як ніхто інший має бути обізнана в цих питаннях. Більше того, такі висловлювання можуть потягнути на себе серйозні наслідки, як-то загроза територіальній цілісності України. Для розуміння масштабів ситуації приводжу деякі вислови пана Табачника:

Стаття „Аннигиляция «национальной идеи»

Однак історично обґрунтований комплекс неповноцінності, властивий населенню західних областей України, відчувши себе «національною інтелігенцією», тільки зайнявши будинки і квартири своїх колишніх господарів-поляків, вигнаних чи знищених Гітлером і Сталіном, слід лікувати, а не нав'язувати всій Україні, навіть якщо його розділяє президент."
Оригінальний текст (рос.)
Тези у статті Дмитра Табачника «От Риббентропа до майдана. Парадоксальные последствия сталинской внешней политики»

…галичани практично не мають нічого спільного з народом Великої України ні в ментальному, ні в конфесійному, ні в лінгвістичному, ні в політичному плані. У нас різні вороги і різні союзники. Більш того, наші союзники і навіть брати — їхні вороги, а їхні «герої» (Бандера, Шухевич) для нас — вбивці, зрадники і пособники гітлерівських палачів
Оригінальний текст (рос.)
«…якщо гіпотетично Москва […]офіційно денонсує радянсько-німецький договір про ненапад (до речі, він і так фактично втратив силу 22 червня 1941 року) і секретний протокол до нього, а також всі наступні двосторонні договори та міжнародні угоди, фіксуючі та закріплюючі територіальні зміни, що витікають з даного договору, то Росія не понесе практично ніяких територіальних втрат[…]українській державі […]доведеться відмовитися від всіх територій за Збручем (котрі повинні вернутися до Польщі), від Північної Буковини і південної Бессарабії (необхідно повернути Румунії), від Закарпаття (до 1939 року входило в склад Чехословаччини, в 1939—1945 роках належало Угорщині […]сучасна українська держава по […] перспективам виживання зрівняна з Польщею 1939 року».
Оригінальний текст (рос.)
Тези у статті Дмитра Табачника «Опоздавшие на 200 лет»

Захопивші владу в Україні галичани вважають нас, малоросів, великоросів і білорусів, єдиним російським народом… Думаю, що в даному випадку нам слід прийняти їх погляд на речі…
Оригінальний текст (рос.)
Акції в рамках «Антитабачної кампанії» мають театралізований і місцями епатажний характер, але як переконують самі учасники все це для уваги преси. У ВНЗ поширюють листівки, на вулицях пишуть плакати, а в містах України збираються цілі натовпи людей, готових боротися до остаточного рішення Верховної ради—відставки пана Табачника.
Важливим моментом є саме об’єднання, бо нарешті студенти усвідомили, що разом можуть змінювати будь –що, що їх не влаштовує у власній державі. Останнім дійство в рамках кампанія стала символічна заліковка, що мандрує регіонами України. В ній студенти ставлять оцінку діяльності пана Табачника і по ланцюгу передають її з рук в руки, 31 березня заліковка нарешті прибуде до Києва, де кожен охочий зможе оцінити нового міністра освіти.
Скандальне інтерв’ю Дмитра Табачника російському каналу можна подивитися тут:
http://videonews.com.ua/videos/tabachnik-russ-tv.html

Катерина Гладка

Поділитись
| додано: 29/03/2010 | KateGladka |
Новини
06 січ.
Де не стоятиму - вистою
17 вер.
18 вересня 2013 року відбудеться відкрите засідання Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору
04 вер.
Наливайченко просить Генпрокуратуру захистити права реабілітованих жертв політичних репресій
24 лип.
Щорічний мистецький захід "Толока в Легедзине" цього разу 10 серпня 2013 р.
24 лип.
24 липня 2013, Київ, Майдан Незалежності. ПЕРШИЙ ФЛЕШМОБ-ЗАПРОШЕННЯ НА ЕТНО-ФЕСТИВАЛЬ "ЖНИВА 2013. ДОМОТКАНЬ"
22 черв.
Музей Івана Гончара - 22-23 червня, фестиваль «КОБЗАРСЬКА ТРІЙЦЯ»
22 черв.
Музей Івана Гончара - 22 червня, відкриття виставки «Микола БУДНИК – майстер, художник, поет»
22 черв.
Музей Івана Гончара - 20 червня, відкриття виставки Надії Вінарської-Марченко «Я СВІЙ ЧАС У ВИШИВКАХ ЛИШАЮ...»
15 квіт.
ПРЕС-РЕЛІЗ - В МУЗЕЇ ІВАНА ГОНЧАРА - 16 КВІТНЯ 2013 РОКУ О 17:00 відбудеться творчий вечір ЛІРНИКА ЯРЕМИ
13 квіт.
Вільна дискусія "Сила ненасильницького спротиву. Спогади про Норильське повстання 1953 р."
13 квіт.
24 квітня 2013 р., 11:00 Будинок Вчителя. Круглий стіл, присвячений 95-й річниці Української Держави (Гетьманату П.Скоропадського)
20 лют.
АКЦІЯ Громадського об’єднання «Українська Справа» «ХОЧЕМО ЧИТАТИ ПРЕСУ УКРАЇНСЬКОЮ»
31 січ.
"Патріотами не народжуються, а стають", – Вадим Васильчук
18 січ.
Допоможи встановити меморіальну дошку воїнам Армії УНР
20 груд.
У Харкові міліція затримала 22-х учасників ходи на підтримку Павліченків
14 лист.
They are not killers! - справа Павлiченків.
Внески товариства та благодійні внески людей, які хочуть підтримати нас і нашу діяльність.
 
maidan.org.ua
Дитячо-юнацький еколого-туристичний клуб <Екотур>
Контакти:
Для запитів:question(at)spas.in.ua
Осавул БКБЗ"Спас":vadymyrko(at)spas.in.ua
 +38 (063) 841 44 60
Прес-служба:press(at)spas.in.ua
 +38 (093) 648 11 50
Діяльність | Новини | Світлини | Цікаве | Форум
Події | Спорт | Вишколи | Культура | Контакти
 Розробка та дизайнування - "web-design samsobisam"